Плевневлиев: Кризата дава шансове за страни със стабилна програма като България

Президентът Росен Плевнелиев представи условията за инвестиции в България пред баварския бизнес, съобщиха от пресслужбата на президентството.

 

"Кризата дава много шансове за страни като България, които са стабилни и имат дългосрочна програма за развитие с ясни приоритети", подчерта президентът пред участниците в кръгла маса в Индустриално-търговската камара на Бавария.

 

Плевнелиев е представил "подкрепата за малките и средни предприятия, реализацията на електронното правителство до 2015-2016 г. и създаването на високотехнологични паркове и клъстери сред основните приоритети, които са във фокуса на дългосрочната програма на България".

 

Той обяснил и някои от промените в Закона за насърчаване на инвестициите, които ще дадат редица нови възможности за правене на бизнес у нас. Част от тях предвиждат държавата да поема разходите за социално осигуряване за първите две години, грантове за обучение на персонала, ускорено административно обслужване и осигуряване на поддържаща инфраструктура в размер до 20 на сто от стойността на инвестицията.

 

"България има подходящи условия и за развитие на екологично земеделско производство", коментира пред баварския бизнес българският президент. Страната ни работи също така за по-ефективно управление на водните ресурси, а потенциалът на сектора успешно може да бъде развит с помощта и на европейските структурни инструменти.

 

Политиците са тези, които трябва да създават предпоставки за устойчиво развитие. Искаме да намираме решения, да постигаме резултати, да надграждаме доверие, казал още българският президент.

Споделяне

Още от България