Пловдив - световна столица на спиртните напитки през 2018 година

Пловдив - световна столица на спиртните напитки през 2018 година

Пловдив става световна столица на високоалкохолните напитки през 2018 година, съобщи пресцентърът на общината, цитиран от БТА в петък.

Пътуващият "Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles" избра града на тепетата за домакин на своeто 18-о международно издание. То ще се проведе от 21 до 23 август догодина, с подкрепата на Министерството на икономиката и на община Пловдив.

Организаторите на "Spirits Selection by Concours Mondial" са обявили това на пресконференция, в град Ла Серена, Чили - домакин на тазгодишното издание на спиртния конкурс, се посочва още в съобщението.

В денят, посветен на следващия домакин през 2018 година, е излъчен филм за хилядолетния Пловдив, разказващ за многобройните културно исторически забележителности и за традициите в производството на вина и високоалкохолни напитки,

"За втори път "Concours Mondial" избира България за домакин", е споделила Меглена Михова от "Пробежекс" - представителят на Конкурса за страната ни. Пловдив бе домакин на световния винен конкурс "Concours Mondial de Bruxelles" през 2016 година. Събитието е сред най-значимите за винената индустрия.

"През 2019 година Пловдив е европейска столица на културата", е добавил Тиери Хайнс, директор на "Spirits Selection". "Международното жури ще открие не само вашето богато историческо и културно наследство, но и качествени високоалкохолни напитки."

България участвала в "Spirits Selection" за първи път през 2015 година. През 2016 г. седем от 18-те български мостри получават медал от конкурса, което е успеваемост от близо 40 процента. Четири златни медала за страната ни "отиват" при произведените тук бренди, водка и джин.

Споделяне

Още от Бизнес