Пловдив може да търси нов стопанин за спирките след затварянето на "Лафка"

Сн. БГНЕС

Община Пловдив може да търси нов вариант за поддържане на спирките на градския транспорт в града. Причината е спирането на оперативната дейност на фирмата "Лафка маркет" - собственик на търговската верига "Лафка".

Дружеството притежава и фирмата, която държи концесията на спирките на градския транспорт в Пловдив. След като в неделя от "Лафка маркет" официално обявиха, че спират работа, в понеделник всички обекти на веригата в града са затворени. Като причина за затварянето на веригата се посочва влязлата в сила през миналата седмица законова забрана за частни лотарии. Продажбата на талони за търкане беше основен източник на приходи за "Лафка".

Кметът на Пловдив Здравко Димитров коментира, че все още няма официална информация от "Лафка маркет", а сигнали постъпили само от медиите. Той коментира, цитиран от "Под тепето", че ако дружеството затвори обектите си, ще се търсят варианти за прекратяване на договора и търсене на нов концесионер.

"Официален сигнал от концесионера нямаме до този момент. Сигнали имаме само от медиите. Ако фирмата се откаже от концесията, ще търсим варианти за нова концесия или търг на обектите", допълни Здравко Димитров.

 

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?