Пловдив остава без тролеи заради неплатен ток

В понеделник от 14 до 16 часа Пловдив ще остане без тролейбусен транспорт. Причина за това е спирането на тока за дружеството "Градски транспорт" от доставчика на електроенергия ЕВН заради неплатени сметки. Действията са предупредителни и ако дружеството не започне да погасява задълженията си, във вторник тролейбусите ще останат без ток от 12 до 16 часа, а на 26 септември ще му бъде прекратено изцяло захранването с електроенергия, съобщиха от ЕВН.

Компанията обясни, че е избрала обявените часове за спиране на тока за транспортното дружество, за да избегне сутрешните и вечерните часове пик и да пострадат минимално пътниците в Пловдив.

 

Ако обаче дружеството не започне да си плаща, в сряда в 10 часа ще се спре изцяло електрозахранването на транспортното дружество. От "ЕВН България" посочва, че съзнават неудобствата, които може да причинят на пътуващите с градския транспорт в Пловдив, но смятат, че трябва да се отнасят с клиентите си равнопоставено.

 

"Градски транспорт"-Пловдив дължи на ЕВН около 22 хил. лв. Приблизително толкова има да плаща и ”Мина Балкан 2000” в община Твърдица, област Сливен, където също обекти ще останат без ток.

 

Графикът за прекратяване на електрозахранването в мината, за който ръководството ѝ е уведомено, предвижда от 14 часа в понеделник три часа да има и три часа да няма ток. Това ще запази сигурността на работниците на минното дружество, както и на минните съоръжения, посочват от снабдителя. Според него неплащането на сметките уврежда интересите на коректните му клиенти.  

Споделяне

Още от България