Пловдив събира световни бийтбокс и брейк денс звезди

Световни бийтбокс и брейк денс звезди се събират в Пловдив за третото издание на уличното шоу Street Masters, което ще започне в петък – 26 юни, на голямата сцена в Цар Симеоновата градина и ще продължи и на следващия ден.

Фестивалът тази година ще е домакин и на второто Европейско първенство по бийтбокс и първото Европейско първенство по брейк денс. Отделно ще има прояви във форматите хип-хоп денс, арт графити, бийтбокс, фрийстайл и демонстрации на алтернативни спортове. Артисти от над 20 страни от Европа и САЩ ще покажат майсторство в уличните изкуства.

Специален гост тази година ще бъде американката Кейла (Kaila Mullady), която е новият световен шампион по бийтбокс. Тя ще демонстрира уменията си на изпълнител, композиторски талант и актьорска харизма още при откриването на феста.

По време на Европейското първенство по брейкденс, участниците ще бъдат журирани от истински лидери в общността на хип-хоп танците. В breakin` стила ще отсъжда Мидъс (Style Elements Crew/ Originality Stands Alone) от САЩ, който е основоположник на цял стил в breakin` танците. В all styles битката оценки ще дава Муфаса (EGOTRIP), която е сред ярките представители на танцовото хип-хоп изкуство във Франция.

Тази година отново беше проведен и конкурса за български таланти във всички сфери на изкуството. Лицата на фестивала – Скайлър (SkilleR), Печенката (Pe4enkata), Део и Мако, организаторите на събитието и партньорите им от Telus International отправиха предизвикателство към всички млади таланти в музикалното, танцовото, художественото или друго изкуство да покажат своите умения и заложби в кратко клипче, качено в приложение на фейсбук страницата на Street Masters.

Наградата за победителя ще бъде участие на фестивал в една от големите европейски столици на уличното изкуство - Париж, Будапеща, Барселона или Лондон.

Фестивалът подкрепя и кампанията на Plovdiwood "Продължи линията на живота си без дрога". По този повод откриването на фестивала ще бъде с концерт на Веси Бонева, Тодор Гаджалов, Liter Jack, Стелиан Димитров, Радослав Михов, 5 СТОТАКА и група Ni.Co от 17:30 часа на 26 юни в Цар Симеоновата градина в Пловдив.

Програма на Главна сцена, Цар Симеоновата градина, Пловдив:


26 юни:


17:30 ч. Концерт под наслов „Продължи линията на живота си без дрога“.

Участват: Веси Бонева, Liter Jack, Тодор Гаджалов, 5 СТОТАКА и др.


18:30 ч. – 22:30 ч. Европейско първенство по бийтбокс за мъже и жени;

Жури: Bee Low, SkilleR, Pe4enkata, Zede, Мако


Водещи: Део и Bee Low


17:00 – 21:00 ч. Графити батъл - до Главна сцена

27 юни:


16:30 ч. Записване за квалификации за Европейско първенство по брейкденс


17:30 – 18:00 ч. Шоукейс на SkilleR и Pe4enkata


18:00 – 22:30 ч. Европейско първенство по брейкденс в стиловете breakin` и all styles


Водещи: Део и Хосе


17:00 – 21:00 ч. Графити батъл - до Главна сцена

Споделяне

Още от Общество