Пловдивчанин счупи световния рекорд по концентрация на алкохол в кръвта

Пиян пешеходец с 9,14 промила алкохол в кръвта оцеля след пътен инцидент в Пловдив, съобщи началникът на регионално звено "Полиция" към РДВР в града полк. Ангел Рангелов. Човекът бил блъснат от товарна кола, маневрираща на заден ход, имал фрактура на черепа и контузни рани по тялото, но се държал учудващо адекватно, когато полицията и линейка пристигнали на мястото на инцидента.

Огромната концентрация на алкохол в кръвта на 67-годишния пловдивчанин шокирала и лекарите, защото в света нямало регистриран случай на човек, оживял след такъв запой, равняващ се на поглъщане на няколко литра алкохолен концентрат. Случаят станал на 20 декември, но се оповестявал сега, след като излезли последните резултати от изследванията на пострадалия.

"Световният рекорд" по концентрация на алкохол досега принадлежал на латвиец с 8 промила в кръвта, обясни завеждащият клиниката по токсикология в Университетската болница в Пловдив д-р Светлин Дерменджиев. Той уточни, че при наличието на етилов алкохол в кръвта над 5,5 промила се счита, че организмът е в тежка и остра интоксикация с реална опасност за живота.

Споделяне

Още от България