Пловдивски офис парк спечели награда от "Сграда на годината"

Пловдивски офис парк спечели награда от "Сграда на годината"

Най-успешните проекти в сферата на инвестициите, строителството и архитектурата бяха наградени в националният конкурс "Сграда на годината", който се проведе за 15-та поредна година под патронажа на министъра на регионалното развитие и благоустройството. Сред най-добрите постижения беше отличен и проектът Офис Парк Пловдив, осъществен от инвестиционната компания Галакси Инвестмънт Груп. Той спечели специална награда в категорията "Обществени сгради с бизнес предназначение". Офис сградата беше официално открита през месец октомври тази година и вече посрещна първите си наематели. Сградата е единственото място в Пловдив, в което компании с най-високи изисквания могат да наемат офис площи от клас "А" и отговаря изцяло на изискванията за офис от ново поколение. Още преди старта на строителството, офис паркът беше таргетиран към бизнеса от IT и аутсорсинг сферата.

Реализирането на Офис Парк Пловдив е израз на увереността от страна на инвеститора, че градът се развива като предпочитана инвестиционна дестинация. Доказателство за това е изборът на първите наематели. Това са две от най-големите IT компании SiteGround и Bulpros, както и Easy Consult, Javelin Group и DelaSport.

"Реализирахме проект на офис сграда, с която създаваме инфраструктура за развитието на IT и аутсорсинг индустрията. За нас е от голямо значение, че със строителството на тази сграда привлякохме сериозни инвеститори и спомагаме за разкриването на нови работни места в града", коментира Константин Бояджиев, управител на Галакси Инвестмънт Груп.

По време на събитието беше отчетен ръст в строителния бранш, благодарение на частни капитали - над 12% увеличение при жилищните сгради и над 28%- при административните и други сгради.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?