Пловдивските съветници са единодушно против сливането на онкодиспансера с болницата

Пловдивските съветници са единодушно против сливането на онкодиспансера с болницата

Пловдивският общински съвет единодушно прие декларация срещу сливането на Комплексния онкологичен център с общинската болница в града. Декларацията беше одобрена от всички 36 съветници.

Директорът на центъра д-р Калин Калинов заяви, че декларацията ще повиши психологическия климат в болницата след получената пълна подкрепа.

Председателят на Комисията по здравеопазване в Общинския съвет д-р Димитър Христозов от ГЕРБ коментира, че реформата на министър Москов е прибързана и не отчита спецификата по места, съобщи БНР.

"На семинари партия ГЕРБ взе решение за окрупняване на лечебни заведения, но не трябва да посягаме на работещи звена", допълни д-р Христозов.

Председателката на групата съветници от Съюз за Пловдив Дани Каназирева посочи, че кметът Иван Тотев трябва да е по-активен в защитата на Комплексния онкологичен център.

От името на БСП председателят на групата Николай Радев изтъкна, че онкологичният център в Пловдив отговаря на изискването за предоставяне на затворен цикъл на лечение на болните.

По-рано тази седмица здравният министър Петър Москов заяви, че е готов да прилага диференциран подход за сливанията по места, стига наистина да се осигурява комплексно лечение на пациентите.

Работещите в онкологичния център в Русе пък излязоха на 30-минутен протест, след което последва и протестно шествие до общината.

Междувременно Москов започна да убеждава депутатите в парламента за сливането на бившите диспансери с болниците по места.

В четвъртък той получи подкрепата на Патриотичния фронт за идеите си за комплексно лечение на социалнозначимите заболяванията, след като се срещна с депутатите на партията.

Споделяне

Още по темата

Още от България