Пловдивският кмет Славчо Атанасов се прицели в лидерския пост във ВМРО

Структурата на ВМРО в Пловдив издигна кандидатурата на кмета на града Славчо Атанасов за лидер на партията. Атанасов най-вероятно ще бъде най-сериозният опонент на сегашния лидер Красимир Каракачанов на извънредния партиен конгрес, който ще се проведе на 17 и 18 октомври в София, по същото време, когато конгрес ще има и БСП.

Каракачанов е начело на ВМРО от 15 години и според него традицията в партията била да има само един кандидат за лидерския пост. Пред медии неотдавна той даде разнопосочни изявления, че може и да не се кандидатира, а след това, че бил убеден от съратници да издигна отново кандидатурата си.

Пловдивската организация на ВМРО се изявява като вътрешна опозиция на последните решения на централата в София, след като на изборите за евродепутати и национален парламент организацията направи неудачни коалирания – първия път в рамките на формацията "Лидер" на обвинения за укриване на данъци едър бизнесмен Христо Ковачки, а втория път – в коалиция с РЗС на Яне Янев. В резултат на това партията не изпрати нито един свой депутат, нещо, което се случва за първи път от началото на демократичните избори у нас.

Според пловдивските воеводи партията им е в криза от 6-7 години и хората не могат да я припознаят на фона на историческите ретроспекции, поднасяне на венци и вечеринки.

Славчо Атанасов обяви за своя цел подготовка на ВМРО за самостоятелно явяване на местните избори след две години и спечелване на поне 10 кметски места срещу сегашните три, едното от които ВМРО спечели в Пловдив с подкрепата на ГЕРБ.

Споделяне

Още от България