Пловдивският Окръжен съд образува дело срещу Ванко 1 и роднините му

Окръжен съд - Пловдив образува наказателно дело от общ характер по внесен нов обвинителен акт от прокуратурата срещу рапизпълнителя Иван Главчев -Ванко 1, баща му Петър Главчев и братовчед му Димитър Рачелов.

Тримата са обвинени за склоняване към проституция, трафик на хора зад граница през нерегламентирани места, укриване на данъци в особено големи размери, а срещу Ванко 1 и за незаконно притежаване на оръжие, съобщи БТА.

С разпореждане на съдията-докладчик е преценено, че са отстранени допуснатите съществени процесуални нарушения, които станаха причина на 7 август т.г. първоначално внесеният обвинителен акт да бъде върнат за доразследване. От съда уточниха, че дадените от магистратите задължителни указания са изпълнени и са налице условията за започване на съдебното производство. Обвинителният акт бе върнат, след като зам.-окръжният прокурор Георги Пенев замени мярката за неотклонение на обвиняемите от "задържане под стража" в "парична гаранция" без за това да информира съда.

Заради пускането на Ванко1 от ареста остра реагира главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов.

Делото е насрочено за разглеждане за времето от 22 октомври до 5 ноември т.г. Предстои процедура по връчване на обвинителните актове на подсъдимите и призоваване на посочените от обвинението 14 свидетели и 2 вещи лица. В хода на процеса ще бъдат разгледани и представените материали, които са събрани в 5 тома.

Още от България

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?