По нареждане на Борисов спортното министерство спря поръчки за 300 хил. лева

По нареждане на Борисов спортното министерство спря поръчки за 300 хил. лева

По нареждане на премиера Бойко Борисов Министерството на младежта и спорта спира обществените поръчки за извършване на физическа охрана на сгради и обекти на ведомството и за избор на мобилен оператор за нуждите на министерството.

За да се прекратят съмненията за целесъобразността на поръчките, преди Коледа премиерът Борисов поиска избирането на доставчик на услугите да бъде оставено на служебното правителство.

Двете обществени поръчки са регулярни и бяха обявени преди Коледните празници предвид изтичането на действащите договори. Максималната прогнозна стойност на поръчката за физическа охрана е 220 000 лв. без ДДС, а за мобилен оператор – 70 000 лв. без ДДС.

Решението да бъдат обявени бе взето от администрацията на министерството с цел да не бъде възпрепятствана работата на министерството в първите месеци на 2017 година, казаха от ведомството.

На предпоследното заседание на кабинета преди Коледа Борисов се обърна към министрите си с думите: "Едно нещо препоръчвам, ако искате – забранявам ви – спирате всякакви обществени поръчки”.

Тази забрана обаче не беше уважена от спортното министерство, което оправда обявяването им с необходимостта да не се блокира текущата работа на ведомството.

Споделяне

Още по темата

Още от България