Заради силна амортизация от 1 април

По-ниска скорост в стари отсечки от "Тракия" и "Хемус"

По-ниска скорост в стари отсечки от "Тракия" и "Хемус"

От 1 април ще бъде ограничена до 90 км/час скоростта на движение по стари и амортизирани участъци от автомагистралите "Тракия" и "Хемус", съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" в неделя.

Целта е да се повиши безопасността на движение по старите отсечки от автомагистралите, които поради недостатъчния финансов ресурс не са основно ремонтирани от построяването им и настилките са силно амортизирани, обясняват от ведомството.

Ограничението ще бъде въведено за участъци по автомагистрала "Хемус" на територията на областите Шумен и Варна, а за автомагистрала "Тракия" - в областите Пловдив и Пазарджик.

На автомагистрала "Хемус" ограничението ще бъде въведено от километър 349.820 до км 369.320 (дясно платно) и от км 349.,820 до км 376.119 (ляво платно).

На автомагистрала "Хемус" в област София има ограничение на движението и заради извършване на авариен ремонт на виадукта "Елешница", съобщи пресцентърът на МВР. Движението изцяло се насочва от активната лента в лентата за изпреварване на лявото платно в посока "Варна-София" от км 6.500 до км 8.000.

Временна организация на трафика ще бъде въведена и поради ремонт на осветителната инсталация в дясната тръба (посока София-Ботевград) на тунела "Ечемишка", като движението ще бъде затваряно за една от лентите на пътя и ще бъде пренасочвано в съседната.

На автомагистрала "Тракия" ограничението на скоростта до 90 км/час се отнася за разстоянието от от км 63 до км 90.197 и от км 119.760 до км 133.112.

В тези отсечки ще бъде поставена вертикална сигнализация, ограничаваща скоростта на движение. Знаците ще бъдат монтирани след всеки пътен възел, както и на самия участък, допълват от агенцията.

На районните пътни служби е наредено ежедневно до 13 часа да извършват оглед на всички магистрални пътища. Ако установят, че има нарушаване на асфалтовата настилка, те ще трябва да изискват от пътноподдържащата фирма да предприеме незабавни ремонтни дейности, които да бъдат изпълнени още в същия ден, ако метеорологичните условия го позволяват.

Споделяне

Още по темата

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?