По-ниски такси обещава първата частна фирма за пощенски парични преводи

По-ниски такси и изплащане на парите в реално време обеща първата лицензирана частна фирма за пощенски парични преводи. В понеделник "Финанс инженеринг" получи 20-годишен лиценз от Комисията за регулиране на съобщенията срещу такса от 20 000 лева.

Няма да правим дъмпинг на "Български пощи", таксите ни ще са малко по-ниски, уточни шефът на фирмата Генади Табаков. Амбицията на "Финанс инженеринг" е да успее да привлече около 20 % от оборота на държавната "Български пощи" от парични преводи. Той е около 5 млн. лв. годишно, уточни председателят на КРС Гергана Сърбова.

Според лиценза, "финанс инженеринг" ще предоставя услугата чрез собствена мрежа и трябва да започне дейност на 15 декември т.г. Фирмата ще открие първоначално 6 бюра в София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен и Благоевград. До 12 месеца след получаване на лиценза "Финанс инженеринг" трябва да отвори офиси и във Велико Търново, Добрич, Кюстендил, Сливен, Смолян, София-област и Стара Загора и представителства в селата към тези градове с население над 1200 жители.

До 36 месеца трябва да бъде завършено пълното изграждане на мрежата и да бъдат осигурени общо 1006 места за достъп до услугата на територията на цялата страна.

Генади Табаков поясни, цитиран от БТА, че изплащането на записи от чужбина зависи от съответните договори на фирмата с чужди банки. У нас "Финанс инженеринг" има договори с Обединена българска банка, БМБ Париба, Банка"Биохим" и други.

Споделяне

Още от Бизнес