По празниците са разкрити 80 нарушения при превози с автобуси и таксита

 

По време на Великденските празници са били разкрити 79 нарушения при превоза на пътници с автобуси и таксиметрови автомобили, съобщиха от транспортното министерство във вторник.

Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" предприе засилени проверки за извършването на обществен автобусен и таксиметров превоз и за периода от 12 до 16 април контролните ѝ органи са съставили 44 акта за нарушения на автобусните превозвачи и 35 – на таксиметровите.

Най-често е ставало въпрос за открити технически неизправности на автомобилите като износени или разкъсани гуми, счупени странични и задни стъкла, неизправни спирачки и фарове и др. Някои от превозните средства не са били преминали периодичен технически преглед. Част от водачите са извършвали превозите без карта за квалификация на водача, без тахографски листове, ръчен запис или разпечатки за предходните 28 дни, както и с непопълнени пътни листове за деня и пътна книжка.

Проверяващите са установили и нарушения, свързани с неспазване на маршрутното разписание и на времето за управление и почивки. Част от санкционираните водачи не са притежавали удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?