Победа и срещу Испания с явно превъзходство

Победа и срещу Испания с явно превъзходство

В първия си мач от третата групова фаза на Световното първенство по волейбол във Флоренция България победи Испания с 3:1 (25:21, 27:25, 26:28, 25:18). Резултатът не дава пълна представа за значителното превъзходство на българските волейболисти, което обаче те в отделни периоди на мача лесно пропиляваха.

В първия гейм резултатът се движеше точка за точка до второто техническо прекъсване при 16 на 15 за българите. В този момент те засилиха атаката и блокадата си и заиграха по-активно в защита, което бързо доведе до серия точки за тях. Геймът приключи при 25:21.

Българите започнаха по същия начин и втория гейм и бързо натрупаха сериозна преднина от 6-7 точки. При 12:6 обаче съперниците ни "се събудиха", а концентрацията в българското поле спадна драстично. Испанците в един момент успяха да направят 6 последователни безответни точки и на почивката вече водеха с 16:15. После обаче те изпуснаха две възможности да приключат гейма, за да се стигне до 27:25 за България.

Испания водеше през по-голямата част от третия гейм, но в края му бяха настигнати. Този път българите изпуснаха три възможности за победа. След трите спасени мачбола испанците обърнаха гейма с 28:26.

Пълното превъзходство на българите пролича в четвъртия гейм, като разликата за тях непрекъснато нарастваше – 8:4, 16:8, 24:16 и накрая – 25:18.

В нашата група "Q" от четвъртфиналната фаза във вторник се срещат Испания и Куба. След ден почивка българите излизат срещу Куба в сряда в 22 часа.

В понеделник вечер в група "О" изненадващо представящият се досега твърде колебливо отбор на олимпийските шампиони от САЩ победи убедително Франция с 3:0 (25:16, 25:14, 25:23). Третият отбор в тази група е на домакините от Италия.

В група "Р" Сърбия победи Аржентина с 3:1. В групата е и Русия, като решаващият ѝ мач срещу Сърбия е във вторник.

В група "R" Бразилия за малко не бе наказана за имитационната си игра срещу нашия отбор в предишния кръг. Световните шампиони губеха с 1:2 гейма от Чехия, но в крайна сметка успяха да обърнат мача с 3:2. На двата отбора им предстои да се срещнат и с Германия.

Споделяне

Още от Спорт