Победителите ГЕРБ избягаха от пресконференция в изборната нощ, ще чакат официалните резултати

Партия ГЕРБ, която с резултат около 31% от гласовете е първа на предсрочните избори на 12 май, отказа да дава пресконференция в изборната нощ. Това стана ясно малко след полунощ от прессъобщение на партията, в което се казва, че ГЕРБ ще коментира единствено и само официални резултати от провелия се вот, оповестени от Централната избирателна комисия.

Резултатите на ЦИК обаче ще се забавят неизвестно с колко, заради забавянето при предаването на протоколите от секционните избирателни комисии, в част от които не може да стане задължителното копиране на протоколите, защото е свършил тонерът.

"ГЕРБ благодари на всички български граждани, които упражниха конституционното си право и гласуваха – демокрацията и свободният избор се изразяват в това. Народът е този, който определя кой ще управлява държавата. Задължение на национално отговорните партии е да гарантират спокойствието в страната и авторитета на държавата си и да съдействат за запазването на социалния мир. За първи път в най-новата история на България управляваща партия печели доверието на гражданите отново. Въпреки финансово-икономическата криза в Европа, въпреки икономическите и политически провокации в страната, ГЕРБ успя да запази стабилността и не се подаде на популизъм. Безспорно според резултатите на всички социологически агенции ГЕРБ е първа политическа сила", се казва в съобщението на партията.

"В интерес на стабилността, спокойствието и социалния мир, призоваваме всички отговорни политически сили за търпение и категорично се противопоставяме на всички опити за манипулация на окончателните резултати", завършват от ГЕРБ.

Така първата официална пресконференция в изборната нощ е на БСП. Преди това в залата настана суматоха, тъй като микрофоните бяха окупирани от протестиращи, които призоваха за касиране на изборите.

Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2013

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?