Победителите ГЕРБ избягаха от пресконференция в изборната нощ, ще чакат официалните резултати

Партия ГЕРБ, която с резултат около 31% от гласовете е първа на предсрочните избори на 12 май, отказа да дава пресконференция в изборната нощ. Това стана ясно малко след полунощ от прессъобщение на партията, в което се казва, че ГЕРБ ще коментира единствено и само официални резултати от провелия се вот, оповестени от Централната избирателна комисия.

Резултатите на ЦИК обаче ще се забавят неизвестно с колко, заради забавянето при предаването на протоколите от секционните избирателни комисии, в част от които не може да стане задължителното копиране на протоколите, защото е свършил тонерът.

"ГЕРБ благодари на всички български граждани, които упражниха конституционното си право и гласуваха – демокрацията и свободният избор се изразяват в това. Народът е този, който определя кой ще управлява държавата. Задължение на национално отговорните партии е да гарантират спокойствието в страната и авторитета на държавата си и да съдействат за запазването на социалния мир. За първи път в най-новата история на България управляваща партия печели доверието на гражданите отново. Въпреки финансово-икономическата криза в Европа, въпреки икономическите и политически провокации в страната, ГЕРБ успя да запази стабилността и не се подаде на популизъм. Безспорно според резултатите на всички социологически агенции ГЕРБ е първа политическа сила", се казва в съобщението на партията.

"В интерес на стабилността, спокойствието и социалния мир, призоваваме всички отговорни политически сили за търпение и категорично се противопоставяме на всички опити за манипулация на окончателните резултати", завършват от ГЕРБ.

Така първата официална пресконференция в изборната нощ е на БСП. Преди това в залата настана суматоха, тъй като микрофоните бяха окупирани от протестиращи, които призоваха за касиране на изборите.

Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2013

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?