Победителите в търга за винетките наемат конкурентите си

Победителите в търга за винетките наемат конкурентите си
След като консорциумът между СИБанк и "ВИП Секюрити" спечели търг за разпространение на винетките, на който се явиха досегашният разпространител "Български пощи" и сдружение между "Лукойл" и "Холдинг Пътища", победителите съобщиха, че ще наемат конкурентите си за подизпълнители.

СИБанк и "ВИП Секюрити" преговарят с "Български пощи" и всички големи бензиностанции в страната, в това число и "Лукойл", с предложение за включването им в широка мрежа от подизпълнители, които да предлагат винетките, съобщи консорциумът в понеделник.

Това ще осигури минимум 2000 пункта за обслужване, което ще улесни гражданите и ще гарантира безпроблемното функциониране на системата, казват от консорциума. Тежестта по организацията и координацията ще се поеме от банката и охранителната фирма.

От там подчертават, че търгът е протекъл явно, прозрачно и по всички правила на закона, което оставя извън съмнение резултатите. Миналата седмица "Лукойл – Холдинг Пътища" заявиха, че ще оспорват решението на тръжната комисия в Агенция "Пътна инфраструктура" за отстраняване на офертата им заради несъответствие с условията на възложителя.

"СИБанк" и "ВИП Секюрити" предложиха най-ниската комисиона от 4.75% върху реализираните приходи от продажбата на винетните стикери. "Български пощи" искаха комисионна от 8.5%. От "Лукойл" и "Холдинг Пътища" заявиха, че тяхната оферта е по-ниска от спечелилата, но бе отхвърлена от конкурсната комисия заради нередности. Консорциумът се закани да обжалва решението, но още не са излезли с официална информация дали това е направено.  

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес