Победителят от "Евровизия" Салвадор Собрал е в реанимация

Салвадор Собрал

Здравословното състояние на победителя в тазгодишния конкурс „Евровизия“, португалският певец Салвадор Собрал, рязко се влоши. Той е настанен в реанимация и е първи в списъка за сърдечна трансплантация, съобщава вестник "Вангуардия“, цитиран от БГНЕС.

По-рано през септември младият музикант бе принуден да обяви, че слиза от сцената и отменя концертите си заради проблем със сърцето. Лекарите са го посъветвали да направи прекъсване в музикалната си кариера, за да си почине.

На 19 септември певецът бил настанен в реанимацията на болница "Санта Круз" в Лисабон, а на следващия ден състоянието му се влошило още повече.

По данни на местното издание Correio da manhà Собрал е включен на специален апарат, който поддържа работата на сърцето му в очакване на донорски орган за трансплантация.

По-рано бе съобщено, че за участието си в "Евровизия“ португалецът е пристигнал в Киев последен и не се е включил в репетициите заради вродения порок на сърцето, от който страда.

Собрал спечели „Евровизия“ с изпълнението си на авторската песен на неговата сестра Луиза Собрал Amar Pelos Dois, която изпя на португалски. Той получи най-голяма подкрепа както от журито, така и от зрителите.

Споделяне

Още от Общество

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?