Победителят от "Евровизия" Салвадор Собрал вече е с трансплантирано сърце

Салвадор Собрал

Победителят от тазгодишния песенен конкурс "Евровизия" Салвадор Собрал (Португалия) е бил подложен на операция за присаждане на сърце, съобщи Би Би Си (ВВС).

Операцията е извършена на 8 декември. Лекарите са уверили, че трансплантацията на 27-годишния изпълнител е минала успешно.

"Той беше много добре подготвен. Той е млад мъж, който добре разбира трудностите на този тип процедура", са заявили лекарите.

Португалският изпълнител е бил трансплантиран в болница "Санта Круз" в португалската столица Лисабон.

Предстои певецът трябва да премине през дълга процедура на рехабилитация, но според медицинския екип, ако всичко мине добре, младежът ще може да води "напълно нормален живот".

Собрал попадна в реанимацията в края на септември. Тогава певецът отмени всичките си концерти и обяви, че слиза от сцената заради проблемите със сърцето си. Няколко месеца са преминали в търсене на подходящ донор.

На конкурса "Евровизия" тази година в Киев Собрал изпълни на португалски песента Amar Pelos Dois ("Любовта стига за двама"), която бе високо оценена както от журито, така и от зрителите. Той взе първа награда, а негов подгласник стана Кристиян Костов от България.

Песента на Салвадор бе написана от по-голямата му сестра – Луиза. По-рано той описа песента като "емоционална, с красиво лирично послание и хармония – неща, които хората не са свикнали да слушат в днешно време".

Споделяне

Още от Общество