Победителят в Руен Исмаил Осман празнувал шумно, ГЕРБ се обадили на 112

Исмаил Осман, личен архив

Сигнал срещу победителя на местните избори в Руен – но за шумно празнуване на победата, е подаден в неделя вечерта и е нарушил веселбата. Според избрания за нов мандат кмет Исмаил Осман от ДПС, сигналът е подаден от ГЕРБ, които са загубили изборите.

"Празнувахме, но групата, която загуби изборите пусна сигнал след 23.00 ч., заради това, че сме вдигали шум, което е крайно неприятно. Естествено всеки човек празнува някаква победа. В случая аз празнувам изборната си победа. Дойдоха полицаи към 23.30 ч. да ни направят забележка да не вдигаме шум", обясни Осман, цитиран от БНР.

Досегашният кмет на община Руен Исмаил Осман спечели местните избори със значителна преднина от 81.07 %. На второ място след него се нарежда Вежди Орманов от ГЕРБ с 13.16 %. Исмаил Осман посочи, че победата е била очаквана, но не и с толкова голяма преднина. "Очакванията ми бяха между 70 % и 80 % подкрепа“, обясни той. Осман допълни, че през следващия мандат приоритетите за развитието на община Руен няма да се променят. „Това са инфраструктурните обекти – улици и канализации. Ще продължим по същия начин работата си", обеща той.

Според окончателните резултати от преброяването на бюлетините в Общинската избирателна комисия в Руен, в Общинския съвет ДПС ще има най-голяма група, тъй като са събрали 73.20 % от местния вот. ГЕРБ ще са втора политическа сила с 11.54 %, на трето място се нареждат коалиция Алтернативата на гражданите с 7.85 %, а четвърти са Националното движение за права и свободи с 3.27 %.

Споделяне

Още от Местни избори 2019

Колко време давате на новия парламент?