Почина актрисата Наташа Ричардсън

Почина актрисата Наташа Ричардсън

Британската актриса Наташа Ричардсън почина в болница в Ню Йорк на 45-годишна възраст, предадоха световните агенции в четвъртък.

Новината била съобщена в публикувано в Лос Анджелис изявление на говорителя на съпруга на Ричардсън, актьора Лиъм Нийсън.

Ричардсън бе преместена през нощта на вторник срещу сряда в нюйоркската болница "Ленокс" в тежко състояние, след като в понеделник контузи главата си по време на частен урок по ски в курорта Мон Тремблан, в близост до Монреал, в Канада.

Наташа Ричардсън е дъщеря на знаменития кинорежисьор Тони Ричардсън и на великата британска актриса Ванеса Редгрейв.

За актьорския талант на Наташа Ричардсън за пръв път се говори със суперлативи, след като изпълнява ролята на писателката Мери Шели във филма "Готик" (Gothic, 1986) на режисьора Кен Ръсел.

Следват запомнящи се роли в "Месец на село" (A Month In The Country, 1987), "Вдовица на планината" (Widows' Peak, 1994). Преди това Ричардсън участва и в нашумелия биографичен филм "Зелда" (1993), който е посветен на съпругата на писателя на Франсис Скот Фицджералд.

Наташа Ричардсън има награда "Тони" за ролята си в мюзикъла "Кабаре". Сред по-известните ѝ филми са "Нел", "Бялата графиня", "Пагубна страст", "Капан за родители".

Ричардсън сключва брак с актьора  Лиъм Нийсън през 1994 г. Преди това през 1992 г. двамата си партнират в трилъра  "След полунощ". Ричардсън и Нийсън имат две деца -  12-годишният Даниъл и 13-годишният Майкъл.
Споделяне

Още от Свят