Почина Чочо Попйорданов

Почина Чочо Попйорданов

Известният актьор Чочо Попйорданов е починал рано сутринта в неделя, съобщиха от пресцентъра на "Пирогов".

Той бе приет в болницата ден по-рано с тежки черепно-мозъчни и други травми. По информация на бТВ актьорът е пострадал след падане от около 2-метрова височина на Боянските гробища край София.

"Въпреки близо 15-часовите усилия на лекарите от Клиниката по интензивно лечение, той почина в резултат на тежка черепно-мозъчна травма с недостатъчност на мозъчния ствол", уточняват от "Пирогов".

48-годишният актьор бе докаран в болницата в събота в коматозно състояние с тежка двустранна мозъчна контузия, двустранно счупване на черепните кости, вътречерепен хематом, счупване на черепната основа, контузия на белия дроб и с едно счупено ребро.

През април Чочо Попйорданов се прости с майка си, която бе погребана именно на Боянските гробища.

Министърът на културата Владимир Пенев изказа съболезнованията си на семейството и близките на Чочо Попйорданов.

"Няма думи, с които да изразя болката си от ужасната вест за смъртта на Петър Попйорданов, все още не мога да повярвам, че най-лошото се е случило и той вече не е между нас. Не мога да си представя, че Чочо си е отишъл и се е пренесъл някъде", пише Пенев, който е колега на починалия.

"Мъката и тъгата са още по-силни, защото той си отиде от този свят без време – в най-силните си години, все още не изживял хиляди прекрасни мигове, все още не изиграл и десетки желани роли", пише още министърът. 

Особено боли и защото знаем, че истинският талант е неповторим и незаменим, това с пълна сила важи за хората на изкуството, за големите творци и артисти, се казва в посланието.

Ще помним Петър (Чочо) Попйорданов със знаковите му роли в легендарни филми, станали част от Златния фонд на българското кино, като "Вчера", "Адио Рио", "Любовното лято на един льохман", "Вампири, таласъми", "Сезонът на канарчетата", "Граница" , "След края на света", както и в телевизионните сериали "Дунав мост", "Хайка за вълци", "Под прикритие" и др. На малкия екран всички му се възхищавахме и за бляскавите му изяви в телевизионното предаване "Клуб НЛО". Безбройните почитатели на харизматичния актьор следяха с трепет и забележителните му театрални роли в постановките на сцената на Народния театър "Иван Вазов", а спектакълът "Хъшове" на Александър Морфов, в който Чочо се превъплъщаваше в Спиро Македонски, вдъхна нов смисъл и на понятия като свобода, родина, патриотизъм, саможертва, припомня Владимир Пенев.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?