Почина детето, което падна на стълбище във варненска болница

Почина детето, което падна на стълбище във варненска болница

Почина двегодишното момче, което падна преди ден от парапет във варненската болница “Света Анна“. Разследва се родителска небрежност.

Инцидентът стана вчера по обед, докато детето било с майка си и неин близък пред родилното отделение.

“Започнато е досъдебно производство за извършено престъпление, което касае родител или настойник, който не е положил достатъчна грижа за физическото здраве на лице, което е поставено под негово родителство или настойничество”, обяви говорителят на Районната прокуратура във Варна Вяра Алексиева.

Тъй като заради грипната епидемия свижданията са забранени, посещението е било в коридора. Детето е паднало от стълбите на третия етаж.

“Майката казва, че през цялото време е наблюдавала детето, дори е имало момент, в който го е държала пред себе си, но случая остава за доизясняване”, уточни Алексиева.

Въпреки незабавно оказаната първа помощ, извършената операция и усилията на лекарите, момченцето почина рано в понеделник сутринта.

От болницата отричат да са допуснали небрежност по обезопасяването на перилата. След края на разследването ще бъде сезирана дирекцията за строителен контрол.

Споделяне

Още от България