Почина Дим Дуков

Снимка: БГНЕС

Дим Дуков е починал в 7.15 часа тази сутрин. Това съобщи сестра му Златина Дукова на стената му във Фейсбук. "Отиде си, отиде в един по-добър свят! Обичам те, мое мило братче, обичам те безкрайно!", е написала Златина.

Бившият тв водещ, коафьор и монах, известен с ексцентричността си, почина след планирана операция на коремната стена, след която настъпват усложнения. Той е приет за лечение в столичната болница “Доверие” на 9 януари.

След операцията са се получили множество усложнения. Наложили са се допълнителни хирургически намеси, при които са изрязани около 30% от тънките му черва. Състоянието на Дуков обаче остана тежко и той дълго време е бил на изкуствено дишане.

Дим Дуков е роден през 1964 година. Син е на известния художник и аниматор Стоян Дуков. Майка му Вера Драгостинова - Дукова е била стюардеса.

Икономист по образование, Дим винаги се е откроявал с различното си поведение, с екстравагантния си външен вид. Известен е със своите оригинални бизнес и творчески идеи.

До 1989 г. живее в Сидни, Австралия, където е работил в затворен частен клуб. След завръщането си в България, той се превръща в един от най-известните коафьори стилисти в страната.

Дуков публично обявява гей-ориентацията си и става инициатор за създаването на първата българска гейорганизация през 1991 г. Открива и първия частен миксклуб "Спартакус", управлява модна агенция "Ъндърграунд".

През 1994 г. прави рязък житейски завой като влиза в манастир, но едва през 1999 г. се замонашва под името Дамаскин. Следва богословие във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий".

През 2006 участва в риалити шоуто “Биг Брадър” за сезона “Вип Брадър 1”. В края на същата година стана водещ на първото от двете издания на “Голямата уста”, а през 2007 г. е водещ и на второто му издание. Дим Дуков е собственик на два хотела.

Споделяне

Още от

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?