Почина Димо Стоянов от P.I.F.

Почина Димо Стоянов от P.I.F.

На 45-годишна възрасти почина вокалистът на българската група P.I.F. Димо Стоянов. Той е бил настанен в столична болница с коронавирус.

Преди две седмици във Фейсбук страницата на групата бе публикуван призив за даряване на кръвна плазма за Стоянов. Ден по-късно беше съобщено, че е намерен човек, който да дари кръв, а състоянието на вокалиста се е стабилизирало. Въпреки това обаче певецът не успя да надвие болестта.

Група P.I.F. е създадена от Димо Стоянов и Иван Велков през 1992 г. във Варна под името Resemblence. В този период музиката им е на английски език и основните им изяви са в Унгария. От 1999 г. свирят в София под името P.I.F. (Patriots In Fashion), като към тях се присъединяват Емилиян Бонев, Желяз Желязов и Любомир Петков.

През 2000 г. издават дебютния си албум "П.И.Ф", който се радва на голяма популярност и съдържа някои от най-известните им песни – "Приказка", "Колело" и "Пътуване". Този албум им носи и наградата на телевизия MM за албум на годината, припомня БГНЕС.

Албумът им Pictures In Frames е издаден през 2002 г. Музикантите се оттеглят във вила в Рила за няколко седмици, за да запишат албума, като с това обясняват специфичното му звучене. Албумът е създаден в труден за групата период - Димо има лични проблеми, а Любо напуска групата.

През 2006 г. се появява и албумът Passion In Fact. Четвъртият им албум се казва "P.I.F.4" и излиза през 2013 г. Обложката му е съставена от 1000 снимки на фенове. В този период към групата се присъединяват Юрий Божинов и Мартин Профиров.

През 2015-а издават петия си албум "P.I.F.5". 

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?