Почина директорът на агенция "Митници" Ваньо Танов

Почина директорът на агенция "Митници" Ваньо Танов

Почина директорът на агенция "Митници" Ваньо Танов, съобщиха от Министерството на финансите.

По непотвърдена информация той се е почувствал зле рано тази сутрин. По спешност е бил откаран в столична болница, но състоянието му рязко се е влошило и е починал в линейката, съобщи Нова телевизия.

"Генералът ще остане в паметта ни като достоен човек, мъжки отстояващ принципите си за честност, почтеност и справедливост“, каза финансовият министър Владислав Горанов в съболезнователен адрес до семейството и близките на Танов. Горанов изразява "скръбта на цялото Министерство на финансите за човека Ваньо Танов, с когото всички работеха в синхрон, пълноценно и с ясни приоритет", се казва още в адреса.

"Ще си спомняме времето, в което Ваньо Танов ръководеше Агенция "Митници“, с промените и реформите, които той предприе, за да може българската митническа администрация да заеме достойно място сред голямото митническо семейство. Под негово ръководство бързо и ефективно "Агенция „Митници” постигна резултатите, които обществото и държавата очакваха“, се казва в писмото.

Ваньо Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната престъпност" в МВР. Роден е на 22 септември 1958 година в Монтана. Женен е и има двама сина. В системата на МВР работи от 1985 година.

С указ на президента през 2004 година е удостоен със звание "генерал-майор".

През 2005 година е назначен за директор на Националната служба "Борба с организираната престъпност" в МВР. През юли 2007-а Танов подаде оставка.

На местните избори през есента на 2007 година бе издигнат за кандидат-кмет на Русе от ГЕРБ, но загуби. Специализирал е в Сикрет сървиз (Вашингтон) и Холандия, участва в международни експертни групи в страните от ЕС и Русия по проблемите на тероризма и корупцията.

Споделяне

Още по темата

Още от България