Почина доц. Кристиан Таков

Остана докрай непримирим към несправедливостта

Почина доц. Кристиан Таков

Преподавателят в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и доцент по гражданско право Кристиан Таков е починал във вторник вечерта.

Кристиан беше от изчезващия вид рицари на справедливостта и достойнството; една от най-светлите фигури в днешна България, личност с ерудиция, талант и силен дух, впрегнати в битка за доброто.

"На 11 юли на 51-годишна възраст почина Кристиан Таков, преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и доцент по гражданско право. Той беше Личност и Човек с огромна душа, сърце, сила и интелект. Остана докрай непримирим към несправедливостта. Всички, които го обичаме, скърбим. Датата на опелото ще бъде уточнена", се казва в краткото съобщение, разпространено от близките му.


Кристиан Таков е роден в София на 7 ноември 1965 г. Завършва Немската езикова гимназия, а през 1990 г. право в Софийския университет. От 1994 до 1995 г. придобива LLM в университета в Хамбург, а три години по-късно става доктор по право в Софийския университет, където преподава от 1992 г. През 2007 г. става доцент по право.

От 1994 г. е арбитър в списъка на арбитрите по вътрешни и международни дела на Арбитражния съд при БТПП, а през 2014 г. е избран за негов председател. Кристиан Таков беше съветник по правни въпроси на президента Росен Плевнелиев.

Опелото на Кристиан Таков ще се състои в неделя, 16 юли, от 14 ч. в църквата "св. Седмочисленици", гр. София.

Поклон пред паметта му.

Споделяне

Още по темата

Още от Общество

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?