Почина един от обгазените работници край Поморие

Единият от четиримата обгазени работници в помпената станция на ВиК – Поморие е починал тази нощ в болницата в Бургас, съобщиха от лечебното заведение в четвъртък.

Двадесет и седем годишният мъж е бил най-дълго време при отровните амонячни газове. Лекарите са направили всичко възможно и са се борили за живота му до последно, но в 1.30 часа в четвъртък той е издъхнал, се казва в съобщението.

Другият мъж на 51 години, който също беше в кома и с опасност за живота, снощи е излязъл от тежкото състояние и днес вече диша самостоятелно. Той е контактен и към момента състоянието му е стабилно.

Няма промяна в състоянието на другите двама пострадали мъже на 48 и 43 години. Те са контактни и в стабилно състояние, като се намират все още в реанимацията на бургаската болница.

Инцидентът в помпената станция на ВиК в Поморие стана във вторник между 10.30 и 11 часа, но от регионалната инспекция за опазване на околната среда съобщиха за него на следващия ден.

Предполага се, че причина за трагичния случай е, че в ремонтираното от работниците помещение се е натрупало голямо количеството амонячни и азотни изпарения от отпадъчните води от предишната вечер. При влизане в помещението работниците са се задушили, не са имали възможност да излязат на чист въздух и са паднали на земята.

След измерване на показателите на въздуха е установено, че за населението и туристите в Поморие няма опасност за живота.

Споделяне

Още от България