Почина и втората предполагаема мишена на Маргините

Почина и втората предполагаема мишена на Маргините

Докато съдебното дело за заговор за убийство, водено срещу братята Красимир и Николай Маринови – Големия и Малкия Маргин, и още петима души, се точи повече от година, във вторник сутринта от Спешна помощ на Александровска болница съобщиха, че е починала едната от „мишените” на Маргините – бизнесменът Никола Дамянов (65 години). Причината за смъртта е масивен инфаркт.

Така след неговата кончина и убийството на другата мишена Иван Тодоров – Доктора в началото на 2006 година, единственият жив от тримата предполагеми цели на заговора на Маргините остана някогашният зам.-външен министър в правителството на Андрей Луканов, генералът от резерва Любен Гоцев, служител на Първо главно управление на бившата Държавна сигурност.

Сигналът в Центъра за спешна медицинска помощ е постъпил в 5.00 часа от дома на Дамянов, а линейката е пристигнала на мястото за минути. Той обаче е починал на път за болницата.

Никола Дамянов бе в ръководството на Централна кооперативна банка (ЦКБ) и "Химимпорт", които са гръбнакът на варненската икономическа групировка ТИМ. При разпитите си пред съда по делото на Маргините той заяви, че недоумява защо името му фигурира в обвинителния акт на прокуратурата.

Обвинението твърди, че дълг от 215 000 хиляди британски паунда на Маргините към Никола Дамянов е мотивът двамата братя да планират убийството му.

По време разпитите обаче така и не се появи друг освен защитения свидетел Велин Добрев, който да потвърди истинността на тази версия.

В последните години Никола Дамянов, който не обича да се афишира пред медиите, дели времето си между България и Великобритания, където има бизнес и жилище в Лондон.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?