Почина и вторият работник, пострадал при инцидента в завод "Арсенал"

Снимка: БГНЕС

Вторият работник, който пострада при инцидента във военния завод "Арсенал" в Казанлък, е починал през нощта срещу четвъртък, съобщиха от университетската болница в Стара Загора.

45-годишният Красимир Желев бе настанен в реанимацията на лечебното заведение с над 80% изгаряния.

"За жалост жертвите на тази трагедия са две вече. Разговарях с проф. Йовчев, директора на Университетската болница в Стара Загора, той потвърди, че в 2.15 ч. е починал раненият 45-годишен работник", заяви пред Нова телевизия областният управител на Стара Загора Гергана Микова.

По думите ѝ именно заради тежкото състояние на Желев той не е бил транспортиран до Пловдив, каквито са били първоначалните намерения на лекарите.

"Няма други ранени. Работниците, които са били в странични помещения на цеха, са били изведени", каза още Микова.

При инцидента в сряда на място почина 26-годишният Цеко Василев. Двамата са били в бронирана камера, в която става запалване при разбъркване на смес за димни гранати
в цех 130.

От Инспекцията по труда уточниха, че сместа, с която са работили, не е взривоопасна, но е силно пожароопасна в състоянието, в което се работи с нея. Изпълнителният директор на завода Николай Ибушев пък заяви, че в случая не били спазени инструкциите за безопасна работа.

Според първоначалната информация от ръководството на завода работата на камерата се е управлява дистанционно. По случая вече са назначени техническа и съдебно-медицинска експертиза, съобщи окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов. Предстоят нови огледи и разпити на свидетели. 

Споделяне

Още от България