Почина районният прокурор на София Александър Налбантов

Прокурор Александър Налбантов

След дълго боледуване на 39 години в понеделник почина ръководителят на Софийската районна прокуратурата Александър Налбантов. Той страдаше от тежко онкологично заболяване, което изискваше лечение в чужбина.

Александър Налбантов е роден на 5 юни 1973 г. в Хасково. През 1999 година завършва юридическия факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".


На 15 януари 2001 г. започва работа в съдебната система като младши прокурор в София. Четири години по-късно вече е заместник-районен прокурор на столицата.

През 2006 г., по предложение на тогавашния главен прокурор Борис Велчев Висшият съдебен съвет го избра за районен прокурор на София. През 2011 г. ВСС отново му гласува доверие и го избра за втори мандат.

Александър Налбантов оставя вдовица и две малки деца.

Магистратите и служителите от двете специализирани прокуратури изразиха своята дълбока покруса от новината за смъртта на техния колега.

"Истински боли, когато съдбата без време ни разделя с толкова млад, умен и способен мъж. Тя обаче няма да заличи спомена ни за отличния прокурор, за добрия човек, за новатора в Софийската районна прокуратура Сашо Налбантов. Ще останеш винаги в сърцата ни, Сашо! За прокурорите винаги ще бъдеш пример за подражание. Поклон пред паметта ти!", се казва в съобщението.

Неговите колеги изразяват още най-дълбоките си съболезнования на семейството и близките на Налбантов.

Споделяне

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?