Почина създателят на порноимперията Hustler Лари Флинт

Лари Флинт

"Доставчикът на порнография" Лари Флинт, който създаде списание Hustler ("Хъслър") и го превърна в развлекателна империя за възрастни, е починал в сряда на 78-годишна възраст в дома си, съобщиха световните агенции в четвъртък

Роден в Кентъки през 1942 г. и израснал в бедност, Флинт напуска училище и започва кариерата си в индустрията за възрастни в стрийптийз клуб в Охайо, заедно с брат си.

Именно листовките с новините за този клуб прерастват в списанието Hustler , чийто първи брой излиза през 1974. Според Флинт във възхода на изданието то е стигало тираж от 3 млн. броя месечно.

От старта в бизнеса като собственик на стриптийз клуб в Охайо до царуването му като основател на едно от най-известните списания за възрастни, Флинт постоянно се противопоставя на утвърдените норми и се превръща в мишена за религиозни и феминистки групи, отбелязва Асошиейтед прес.

Компанията на Лари Флинт публикува не само сп. "Хъслър", но и други нишови издания. Порно магнатът е притежавал компания за видеопродукция, различни уебсайтове, казино в Лос Анджелис, 10 бутика "Хъслър", стриптийз клубове.

На фона на издателските и финансовите му успехи, животът на Лари Флинт е белязан от противоречия и трагедии.

Прострелян от снайперист през 1978 г., Флинт е парализиран от кръста надолу и използва инвалидна количка до края на живота си. Магнатът води битки с наркотична и алкохолна зависимост, жени се пет пъти, а четвъртата му съпруга умира от свръхдоза хероин. Има четири деца. Дъщеря му Лиза Флинт-Фугейт загива в автомобилна катастрофа през 2014 г. в Охайо на 47-годишна възраст.

Драматичният му живот беше пресъздаден през 1996 г. във филма "Народът срещу Лари Флинт", който донесе номинации за "Оскар" на режисьора Милош Форман и на изпълнителя на главната роля Уди Харелсън.

През 50-годишната си кариера Флинт често предизвикваше противоречия и неведнъж беше обект на съдебни дела.

През 2009 г. поиска държавна помощ за порноиндустрията.

Със състояние, оценено на над 100 милиона долара, Флинт прекарва последните си години на политическата арена.

Описващ себе си като "прогресивен", порно магнатът не бе сред феновете на бившия президент Доналд Тръмп.

Преди изборите през 2016 г. Флинт предлага 1 милион долара за видео или аудио записи на Тръмп, участващ в незаконна или "сексуално унизителна" дейност.

През 2017 г. Лари Флинт предлага награда от 10 милиона долара за доказателства, които биха довели до импийчмънт на Тръмп.

Споделяне

Още от Общество

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?