Почина Венцислав Василев, който се самозапали от отчаяние в Раднево

В Клиниката по изгаряния на университетската болница "Св. Георги" в Пловдив в чети часа сутринта в неделя почина 53-годишният Венцислав Василев от Раднево, който се замозапали пред общината в града. Мъжът направи тази крайна стъпка от отчаяние, след като дълго време и той, и жена му са били безработни, а репортажите от мястото, къде е живял с част от петте си деца, показаха потресаваща мизерия.

Причините за смъртта на мъжа са несъвместими с живота дълбоки изгаряния, които са покривали 75 на сто от повърхността на кожата му.

Той бе приет в пловдивската клиника на 26 февруари в кризисно състояние, през което време лекарите се бореха за живота му. Пациентът бе и в тежък шок и вдишване на топли пушечни газове, припомнят от клиниката.

На 28 февруари на Василев са направени първите хирургични интервенции за облекчаване на кръвоснабдяването на горните крайници и гръдния кош, но и след тях мъжът остана на апаратна вентилация в реанимационния сектор на клиниката.

Венцислав Василев направи фаталната стъпка да се самозапали само 6 дни след като във Варна Пламен Горанов се превърна в жива факла пред общината. Горанов почина на 3 март, а правителството в оставка светкавично обяви деня на опелото му за ден на национален траур.

Споделяне

Още по темата

Още от България