Почина журналистът Александър Авджиев

Александър Авджиев

Журналистът Александър Авджиев е починал във вторник сутринта във Военно-медицинска академия, съобщиха от лечебното заведение.

Той се лекуваше от рак на белия дроб, като опитите бяха за стабилизиране на състоянието му, за да може да бъде изпратен на лечение в чужбина. За набирането на необходимите средства БНТ организира дарителска акция, която беше обявена на 8 февруари.

 

Тежката диагноза е поставена на Авджиев в края на януари 2012 година, когато журналистът отива във ВМА заради оплаквания от болки в гърба. За по-малко от месец състоянието му се е влошило рязко.

 

Александър Авджиев е роден в София през 1958 г. Журналистическата му кариера започва в Българското национално радио, където е водещ на предаването “Хоризонт на вълните на младостта”. От 1987 г. работи в БНТ като репортер и водещ на новините.

 

От 1988 г. прави сутрешното предаване “Добро утро”, което се излъчва всяка събота сутрин. Предаването съществува до 2002 г., когато Авджиев става отговорен редактор и един от водещите на сутрешния блок на БНТ “Денят започва”. Ръководител е на Главна дирекция “Общество” в телевизията. През 2010 г. беше уволнен от БНТ.

Споделяне

Още от

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?