Починаха още двама от катастрофиралия военен микробус

Починаха още двама от катастрофиралия военен микробус

Пет станаха жертвите на тежката катастрофа, при която две леки коли и един военен микробус се блъснаха на моста над железопътния прелез в Плевен в понеделник. Още двама от служителите на Министерството на отбраната са починали през нощта в плевенската болница. Те бяха с опасност за живота още при постъпването им в болницата, други трима от пострадалите при сблъсъка остават  в реанимация, но без опасност за живота.

Инцидентът на изхода на Плевен в посока Русе. По еднопосочен път се е движел лек автомобил, в който пътувало възрастно семейство - мъж и жена. Зад тях се движел военният микробус. Пътят е стеснен, тъй като е в ремонт. Според разследващите, шофьорът на микробуса предприел рисковано изпреварване. Насреща, обаче идвала друга кола, която не е трябвало да се движи в тази пътна лента, тъй като движението е еднопосочно. Шофирал е 26-годишен мъж. На място загинал неговият спътник, който бил на предната седалка.

След като бил получен сигнал в спешния център в Плевен, тръгнала линейка. По пътя, обаче тя е била ударена от друг лек автомобил. Линейката се завъртяла и се ударила в стълб. При удара лекарката е с два счупени крака и фрактура на ръката, а шофьорът е с разкъсна рана на главата и тежка черепно-мозъчна травма. Вече не е с опасност за живота.

Споделяне

Още от България