Починал е мъжът, спасил пловдивско село от взрив

Рано сутринта във вторник е починал 34-годишният Любен Буков, който спаси миналия понеделник от взрив пловдивското село Долна махала при пожар на цистерна с газ пропан-бутан, съобщиха от болницата в Пловдив.

Младият мъж беше със 72% изгаряния по лицето, ръцете и краката. Той беше приет в тежко състояние в Клиниката по термични изгаряния на Университетска болница “Св. Георги” в Пловдив.

Първоначално лекарите даваха обнадеждаваща информация за състоянието на пострадалия и прогнозираха, че може да оживее, тъй като обгарянията били повърхностни.

За една седмица на Любен Буков са били направени три операции, последната от които е била в понеделник. За спасяването на младия мъж беше организирана и акция по кръводаряване, защото беше с рядката кръвна група А отрицателна.

На 10 септември при зареждане на бензиностанция на “Петрол” на пътя Пловдив - Карлово близо до село Долна махала цистерната с пропан-бутан се възпламенява. Водачът Любен Буков от село Брестовица сам потушава пламъците с подръчни материали. Ако не е бил реагирал, бензиностанцията е щяла да се взриви, като е имало опасност да пострада цялото село.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?