Починал е шефът на "Булгартрансгаз" Георги Гегов

Георги Гегов, сн. БГНЕС

В следствие на влошено здравословно състояние е починал изпълнителният директор на държавния газов оператор "Булгартрансгаз" Георги Гегов. Трагичната новина бе съобщена от Министерството на енергетиката в четвъртък. Семейството на 42-годишния Гегов моли да бъде уважена скръбта им и правото им на уединение, допълват от ведомството.

Гегов пое газовия оператор през януари 2015 г. и бе особено активен в работата по рехабилитацията и модернизацията на газопреносната мрежа, прекарването на концепцията за газовия хъб край Варна и в разговорите с "Газпром" за включването на компанията в доставките за бъдещото съоръжение.

Юрист по образование, той е завършил и "Стратегическо икономическо развитие на енергийния пазар" в Холандия. Беше потомствен енергетик – баща му Кирил Гегов дълги години бе шеф на "Булгаргаз". След работата си в управата на общинското дружество "Софийски имоти" до февруари 2012 г., Георги Гегов влезе в държавната енергетика. До септември 2013 г. беше директор на смесеното българо-руско дружество за проваления строеж на газопровода "Южен поток", бил е и в управата на “Булгаргаз“, работил е и по сочения за конкурентен на “Южен поток“ проект за газопровода “Набуко“, който също не се реализира.

Споделяне

Още от България