Починалият в Албания български боксьор е имал забрана да се състезава

Починалият в Албания български боксьор е имал забрана да се състезава

Българският боксьор Борис Станчов, който почина след боксов в мач Албания, е имал забрана да се състезава и заради това е участвал на турнира с фалшива самоличност.

"Аз му дадох документите. Той имаше забрана да играе. Има шест мача с моите данни. Има 6 мача с моите данни. Доколкото знам, му плащат, за да пада", обясни пред Нова тв Исус Величков - мъжът, с чието име се е състезавал починалия.

След инцидента в събота се разпространи информация, че починалият боксьор в Исус Величков, но в последствие стана ясно, че всъщност починалият е Борис Станчов, който е втори братовчед на Величков.

Величков обясни, че не е боксьор, но преди е тренирал футбол. Не знаел как има лиценз за участие в турнири. Сега бил притеснен, защото може да бъде осъден заради измамата с лични данни.

"Треньорът си го познава, знае, че се казва Боби", заяви още Величков. Треньорът обаче твърди, че не е знаел, че починалият боксьор ползва лиценза на неговия братовчед Исус, въпреки че се е обръщал към него с името Боби Джи. 

"Не знам как е станала тази размяна. Мотивите защо е разменял картите, само той ги знае. През цялото време се е представял като Исус Величков, по прякор Боби Джи”, каза Венцислав Георгиев - треньор и мениджър на починалия боксьор.

Сестрата на Борис Станчов – Лиляна твърди, че не е знаела, че брат ѝ се състезава под чуждо име, само предполагала.

Близките на боксьора показаха клип, в който твърдят, че Борис казва на треньора си, че не е добре.

"Как може треньорът му след смъртта на брат ми да си тръгне за България, без да уведоми никой", попита Лиляна. Твърди, че брат ѝ не се е биел за пари, а от любов към спорта.

Знаели ли са от боксовия съюз за фалшивата самоличност?

Бившият президент на Българския професионален боксов съюз д-р Георги Езекиев смята, че издаването на фалшив лиценз на Станчов няма как да стане без знанието на Съюза.

"Проблемът е, че това момче е имало забрана. За да я избегне, е играл с чужда самоличност. Изваден му е фалшив лиценз със съдействието на федерацията, предполагам, защото няма как да стане по друг начин. Всички хора, които се занимават с професионален бокс, може да се натоварят в 2-3 леки коли. Всички се познават", коментира Езекиев. 

Даниел Дамянович от Управителния съвет на Българския професионален боксов съюз твърди, че от Съюза не са знаели, че е с подменена самоличност. "Отношенията между състезателя и Съюза – 99% минават през мениджъра", обясни още Дамянович.

По думите му "ситуацията е страшно неприятна", а от Съюза са били "подведени”.

Споделяне

Още от България