Почти 1300 спасени мигранти пристигнаха в Сицилия

Сн. ЕПА/БГНЕС
Почти 1300 мигранти пристигнаха в Сицилия със спасителни кораби през уикенда, след като прекосиха Средиземно море, а 16-годишно момче умря на един от плавателните съдове, заяви италианската брегова охрана, цитирана от Ройтерс.
 
Още 500 мигранти пътуват към Сицилия и се очаква да пристигнат в идните дни, след като бяха спасени край бреговете на Либия.
 
Организацията "Проактив оупън армс" заяви, че петима мигранти са загинали преди едно от спасяванията, но бреговата охрана не можа да потвърди информацията.
Тялото на 16-годишно момче беше свалено в Катания от норвежки кораб, действащ от името на европейската гранична служба Фронтекс. Командирът на кораба каза, че момчето е умряло от болест. 
 
Норвежката полиция заяви, че корабът е пристигнал в Катания с 503 мигранти, спасени в Средиземно море. Те са отплавали от Либия с гумени и дървени лодки и много от тях са ранени. Двама души, заподозрени за трафик на хора, са задържани и предадени на италианските власти за по-нататъшно разследване, посочва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?