Почти 2000 японци пренощуваха във високоскоростни влакове заради снега

Почти 2000 японци пренощуваха във високоскоростни влакове заради снега

Най-малко 1900 души бяха принудени да прекарат нощта във вагоните на високоскоростните влакове "шинкансен" по гарите в японските градове Токио, Осака и Нагоя заради големи закъснения, предизвикани от силен снеговалеж в региона. Това съобщи в четвъртък телевизия Ен Ейч Кей.

Композициите, обслужващи някои маршрутни отсечки, закъсняха в сряда с 3,5 часа. Поради това мнозина пътници не успяха навреме да се прекачат на друг влак и се наложи да останат по гарите. За да им осигури място за нощувка, жп компанията Джей Ар реши да не изпраща няколко експреса за депо и окъснелите пътници пренощуваха във вагоните.

Железопътните служители обещаха днес окончателно да ликвидират последиците от снеговалежа и да възстановят движението по график.

Силният снеговалеж връхлетя редица японски префектури на 22 януари. В района на Токио снежната покривка стигна за денонощие над 20 сантиметра и парализира транспорта - затворени бяха скоростни магистрали, мостове, тунели, а летищата анулираха около 150 полета.

Според спасителните служби снеговалежът е станал причина за смъртта на един човек в Токио, а най-малко 70 души са пострадали.

Споделяне

Още от Свят

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?