Почти половината хотели у нас казват, че ще намалят цените за лятото

Почти половината хотели у нас казват, че ще намалят цените за лятото

47% от хотелите у нас казват, че ще намалят цените за летния сезон. Има жестока конкурентна борба.  Ще видим различни маркетингови стратегии и трикове. Това заяви Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма в четвъртък през бТВ.

Той заяви, че към момента има ограничения за груповите пътувания, но не и за индивидуалните. Според него 14% от местата отчитат същите посещения спрямо миналата година.

"Днес в страната работят 5860 хотела. Инфраструктурата не е отнесена от цунами. Имаме запазена база и персонал", посочи Драганов.

По думите му българите регистрират около 20 млн. пъувания годишно. Според него хората искат да пътуват и ще продължат да го правят, което пък ще предразположи да има летен сезон.

Драганов обясни, че бизнесът ще трябва да се спаси от съдебни дела. За пример даде Австрия където граждани съдят хотели за това, че са допуснали някой да се зарази с коронавирус.

По думите му трябва стриктно всеки хотел да опише своите политики – какво предлага и за кого. Според Драганов трябва и да се посочи, че хотелът не носи отговорност за заразени с коронавирус.

Според него туристическите ваучери, които управляващите предлагат, не работят в предложения вид, тъй като няма кой да ги издава, раздава и може да има спекулации.

Вместо това той призова да бъдат увеличени ваучерите за храна. 

Споделяне

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?