Почти половината правителство ще е във Варна навръх Голяма Богородица

Куп министри начело с премиера Бойко Борисов ще са във Варна в сряда навръх големия летен християнски празник Успение Богородично, известен като Голяма Богородица.

По едно и също време в града ще бъдат освен Борисов и военният министър Аню Ангелов, регионалният Лиляна Павлова, транспортният Ивайло Московски, на здравеопазването Десислава Атанасова.

Само преди ден тур из Варна направиха министрите на културата и на финансите Вежди Рашидов и Симеон Дянков. Самото правителство в момента не заседава и повечето от висшите държавни служители отдъхват в министерските резиденции по морето.

Във Варна Борисов ще посети новостроящия се храм „Св. Прокопий Варненски” и ще присъства на откриването на разширението на детска градина № 8"„Христо Ботев“.

Според правителственото прессъобщение "след това премиерът ще пусне в експлоатация реконструирания участък на бул. "Ген. Колев“ и околното пространство".

По-късно през деня министър-председателят ще открие многофункционалната спортната зала на Първа езикова гимназия в града.

Премиерът ще присъства и на съвместното учение на военноморските сили по търсене и спасяване на море, където ще са и министрите на регионалното развитие Лиляна Павлова, на транспорта Ивайло Московски и на отбраната Аню Ангелов.

В четвъртък премиерът Бойко Борисов заедно с министъра на здравеопазването Десислава Атанасова ще открие нов скенер в болница "Св. Ана”.

Споделяне

Още от България