Подадени са шест оферти за обхода на Габрово за над 90 млн. лв.

Шест оферти бяха подадени за строителството на обхода на Габрово, което е първата стъпка преди прокопаването на тунела под Шипка. С неговото изграждане ще се изведе тежкият транзитен трафик от града.

Проектът се финансира по оперативна програма “Транспорт”. Прогнозната стойност на обекта е над 91 млн. лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 24 месеца, а гаранцията за участие е 900 хил. лева.

Първата подадена оферта е на консорциум “ПСВТ”. В него влизат варненската “Хидрострой“, “Пътни строежи – Велико Търново“ и “Пътинженерингстрой – Т“ - Търговище.

В надпреварата участва и консорциум “Макс Бьогл-инжстрой Габрово 2012“. В него влизат австрийската “Макс Бьогл Бауунтернемунг“ и варненската “Инжстройинженеринг“.

Обединение “Обход Габрово“ е третата подадена оферта. В него влизат “Трейс груп холд“, “Интегрирани пътни системи“ и “ИПС Инфраструктури“.

Четвъртото предложение е на сдружение “Път Габрово 2012“. В него участват “ПСТ Холдинг“ с испанските - ”ГЕА 21“ и “Конструксионес Аранс Асинас“.

Самостоятелни оферти подадоха испанските “Конструксионес Рубау” и “Предприятие за строителство и управление Аскан.

Проектът ще се изгражда на инженеринг – проектиране и строителство.

Автор на идейния проект е "Пътпроект".

Техническият проект е разделен на четири участъка. Първият е ремонт на 7.6 км, вторият – реконструкция и ново строителство на на 3.27 км. Третият и четвъртият участъци са изцяло ново строителство съответно на 5 км и 4 км.

Споделяне

Още от Бизнес