Подалият оставка британски посланик в ЕС разкритикува правителството в Лондон

Подалият оставка британски посланик в ЕС разкритикува правителството в Лондон

Подалият вчера оставка британски посланик в ЕС Айвън Роджърс разкритикува Лондон, че няма опит в сферата на преговорите, съобщи Франс прес.

Уайтхол има твърде оскъден опит в многостранните преговори, за разлика от Европейската комисия и Съвета, написа Роджърс в имейл до постоянното представителство на Обединеното кралство в ЕС.

"Надявам се, че ще продължите да оспорвате зле обоснованите аргументи и нетрезвото мислене и че никога няма да ви бъде страх да казвате истината на тези, които са на власт", каза той в електронното писмо, публикувано на уебсайта на в. "Таймс".

"Надявам се, че ще се подкрепяте взаимно в тези трудни моменти, когато ще се налага да съобщавате неща, които не са приятни за тези, които имат нужда да ги чуят", допълни той.

Роджърс, който бе назначен на поста през ноември 2013 г. от тогавашния премиер Дейвид Камерън, подаде оставка вчера, по-малко от три месеца преди планираното начало на процедурата по излизане на Великобритания от ЕС. Той трябваше да играе важна роля в преговорите за Брекзит между Обединеното кралство и ЕС.

Споделяне

Още от Европа

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?