Подарък 20 кВтч от ЧЕЗ за поискалите е-фактура

Подарък 20 кВтч от ЧЕЗ за поискалите е-фактура

Всеки клиент на ЧЕЗ, който все още не се е отказал от хартиена фактура и заяви електронна в периода от 1 до 30 юни, ще получи подарък от 20 кВтч, съобщиха от компанията в понеделник.

Регистрация за онлайн услугата може да се направи безплатно онлайн на www.cez.bg, в Център за обслужване на клиенти на "ЧЕЗ Електро България“ АД или в каса на Изипей. Необходимо е клиентът да предостави клиентски номер, оторизационен код и актуален имейл адрес. Подаръка от 20 kВтч клиентът ще получи под формата на приспадната им себестойност от втората му електронна фактура, издадена след регистрацията.
 
Двадесет киловатчаса се равняват на консумирана електроенергия, необходима за приготвянето на 4363 еспресо кафета или на 88 часа използване на осветление. Те осигуряват на всяко домакинство 50 изпирания с автоматична пералня. Достатъчни са за 178 часа видео игри или 81 часа от любимия семеен сериал.

Електронната фактура е напълно безплатна услуга. След регистрацията клиентите могат да следят документите си както в електронния архив на сайта cez.bg, така и на посочения от тях имейл адрес. Електронната фактура гарантира защита на личните данни, спестява време и дава възможност за лесно и практично контролиране на разходите. Тя е валиден, електронно подписан данъчен документ, който е напълно идентичен с хартиената версия.

Над 420 000 клиенти на "ЧЕЗ Електро България“ вече получават електронни фактури, което е спасило от изсичане над 7000 дървета и намалило използването на хартия с близо 10 милиона листа годишно. Така всяка година спестяват 215 мегаватчаса електроенергия, необходима за производството им.

Правилата на кампанията "20 kВтч подарък“ са публикувани на корпоративния сайт на доставчика на ток www.cez.bg.

Споделяне

Още от България