Поддръжник на конспирации и поп-фолк изпълнител е "мандатоносителят" на Божков

Българско национално обединение (БНО) на Георги Венелинов Георгиев -Готи е "мандатоносителят", който партията на укриващия се в Дубай хазартен бос Васил Божков ще използва, за да участва в предстоящите парламентарни избори. 

"Българско лято" на Божков не можа да се регистрира за участие в изборите, защото прокуратурата оспорва решението за вписване на партията в регистъра на политическите формации в България и междувременно срокът за подаване на документи за вота изтече.

От кратко видео във Фейсбук профила на Божков се разбра, че БНО предоставя 100% от листите си на "Българско лято".

"На бюлетината ще пише БНО, но да се чете "Българско лято", каза във видеото Борил Соколов, който е председател на партията на Божков.

По думите му БНО била една от партиите, които се свързали с "Българско лято", след като се разбра, че няма как партията да подаде документи за участите във вота в срок. "Избрахме тях, защото приемат всички цели, мисия и политически възгледи на "Българско лято".

Сайтът на БНО вече пренасочва към този на формацията на Васил Божков.

Кой е Готи и какво иска БНО?

На местните избори през 2019 година Георги Георгиев "Готи" бе сред най-колоритните кандидати за кмет на София. На предизборния си плакат той се бе снимал чисто гол с тиква пред интимните си части, а мотото му бе "да направим от тиквата тиквеник за народа". Георгиев обясни, че се снимал гол, защото нямал какво да крие от избирателите си.

Този опит за привличане на внимание обаче не бе особено успешен. Готи получи подкрепа от едва 0.11% или 471 гласа. Листата за общински съветници на БНО в София дори получи по-малка подкрепа – 404 гласа.

На евроизборите през 2019 година БНО издигна Евгения Банева за водач на листа и получи 0.12% или 2370 гласа.

Партия БНО се определя като националистическа, дори е публикувала "националистически манифест", посветен на предстоящия вот. В него е записано, че "всеки български гражданин ще трябва да се определи от коя страна на барикадата ще застане с гласа си". Според партията битката е "глобалисти срещу националисти".

"Господари или Роби – това е новото историческо съдържание днес. Велика и могъща Национална Държава, каквато сме били хиляди години или роби на световната банда ГЕЙТС – РОКФЕЛЕР – РОДШИЛД – СОРОС", пише още в манифеста, а от това се разбира, че БНО и лидерът ѝ вярват в конспирацията, че светът се управлява от няколко фамилии.

'ВМРО – НФСБ – АТАКА – ВОЛЯ – тези псевдо патриоти също като подкрепящи правителството играха на страната на ЗЛОТО – Глобалистите", се казва още във въпросния манифест, подписан от Георгиев.

Прякорът му "Готи" всъщност е псевдоним, който използва като поп-фолк изпълнител.

В неделя Божков обяви, че ще каже коя партия ще използва за изборите във вторник в 13:00 часа. В уречения час обаче Божков се появи, за да обяви, че името ще е ясно два часа по-късно.

"Не съм политик. Никога не съм искал да бъда. Имах мисия - да спасим културното наследство на България. Сега мисията ми е друга - да спасим бъдещето. Бъдещето се кове днес. Хунтата всячески се опитва да ни попречи. Няма да успее. Ние сме силата, бъдете здрави ", каза Божков тогава.

Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2021

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?