Поддръжници на Брекзит пуснаха по Темза рекламна флотилия от рибарски лодки

Активисти на кампанията за излизане на Великобритания от ЕС организираха по река Темза в Лондон шествие от рибарски лодки с разноцветни знаменца и лозунги срещу Евросъюза, опитвайки се по този зрелищен начин да съберат подкрепа само седмица преди решителния референдум за британското членство в съюза, съобщи Ройтерс.

"Нека да върнем на Британия определението Велика. Гласувайте за излизане и възродете Великобритания", гласеше надпис на една от лодките, които преминаха покрай някои от най-интересните исторически забележителности, включително сградата на парламента и прочутия "Тауър бридж".

Други лодки развяваха британски и английски знамена и транспаранти с надписи "Да спасим нашата страна".

Лидерът на антиевропейската Партия за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) Найджъл Фараж се качи на една от лодките, давайки подкрепа за един от аргументите на привържениците на Брекзита - за вредата, нанасяна на британската рибна индустрия от риболовните квоти, налагани от ЕС.

Привържениците на противоположната кампания за оставане в ЕС набързо пуснаха своя лодка с лозунги и знамена в подкрепа на ЕС. Сред тях бе известният музикант Боб Гелдоф. Те окачиха свои плакати в полза на оставането в ЕС на "Тауър бридж" и крайбрежните парапети на Темза.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа