Подготвят се общи критерии за детските лагери

Ангелкова и Макаров в детския лагер "Бригантина"

В процес на изработка са  задължителни общи критерии, на които да отговарят детските бази за отдих, за да приемат деца, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в Международния детски комплекс "Албатрос" в курорта "Св. Константин и Елена" в понеделник. Ангелкова и посланикът на Русия Анатолий Макаров посетиха два детски лагера по Северното Черноморие, където традиционно почиват деца от Русия.

Целта е детските лагери да гарантират на родителите, че базата предлага достатъчно добри условия и сигурност на децата им, обясни Ангелкова.

Българското Черноморие предлага традиционно много добри условия за настаняване на руски детски групи. Около 3-4 000 деца посещават само лагер "Албатрос" през летния сезон, предимно от Русия и Украйна, посочи министърът на туризма, цитирана от пресцентъра си.

Детските лагери по морето са 12 - в Приморско, Китен, Албена и Варна.

Все повече руски туристи предпочитат България като дестинация за почивка и пътуване. Увеличава се и броят на децата и младежите, които идват в нашата страна за организирана почивка, заявил на свой ред руският дипломатът.

В обиколката е участвал и генералният консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукянчук.

Министър Ангелкова и посланик Макаров са посетили и Международния детски оздравителен лагер "Бригантина" в курортния комплекс "Албена".

Споделяне

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?