Подхвърлиха свинска глава пред дома на Нанси Пелоси

Гневни надписи се появиха и върху къщата на Мич Макконъл

Подхвърлиха свинска глава пред дома на Нанси Пелоси

В САЩ бяха вандализирани домове на лидера на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл и на председателката демократ на Камарата на представителите Нанси Пелоси.

Пред къща на Нанси Пелоси в Сан Франциско са намерени свинска глава и изкуствена кръв на 2 януари.

Със спрей на вратата на гаража е изписан задраскан надпис "2000 долара", следван от изреченията "Премахнете наемите!" и "Искаме всичко!"

При къща на Мич Макконъл в Луивил, щата Кентъки, пък на входната врата и на един прозорец са изписани "Къде са ми парите" и "Мич убива бедните".

Макконъл разпространи изявление, че подкрепя мирните протести. "Това обаче е друго. В нашето общество няма място за вандализма и политиката на сплашване", добавя той.

Вандалските прояви идват след интензивен дебат за план от около 900 милиарда долара за възстановяване от последиците от Ковид-19, който беше приет в Конгреса и ратифициран от президента Тръмп.

Републиканците в Конгреса блокираха предложение на демократите индивидуалните парични помощи по този план да се увеличат от 600 на 2000 долара, въпреки че самият Тръмп подкрепя това увеличение.

"Сенатът няма да допусне да бъде сплашен да отпусне още повече взети назаем средства, които ще отидат в ръцете на богатите приятели на демократите, които не се нуждаят от тази помощ", заяви в сряда Мич Макконъл.

Той определи предложението като "социализъм за богаташи", тъй като индивидуалните помощи ще бъдат пратени и на "домакинства, където няма загуба на работа или на доход".

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?