Подкрепящ Тръмп интернет портал с право на първи въпрос на брифинг в Белия дом

Подкрепящ Тръмп интернет портал с право на първи въпрос на брифинг в Белия дом

Прессекретарят на Белия дом Шон Спайсър даде на вчерашната си пресконференция правото първи да зададе въпрос на репортер от сайта "Лайф зет" (LifeZette). Сайтът, основан от привърженичката на Тръмп Лора Ингреъм, публикува някои неверни материали по време на предизборната кампания през 2016 г., предаде Асошиейтед прес.

Миналата година "Лайф зет" разпространи видеозапис със заглавие "Как Клинтън броят жертвите", в който беше лансирана конспиративна теория как Хилари и Бил Клинтън са свързани със смъртта на няколко техни колеги и на представители на Демократическата партия. В друг клип, публикуван две седмици преди изборите, бяха разпространени фалшиви твърдения, че машините за гласуване в 16 американски щата е възможно да бъдат компрометирани, тъй като към тях имала отношение компания, свързана с Джордж Сорос.

Вчерашният брифинг за медиите беше поредният знак за промяна в отношенията между Белия дом и пресата при новото правителство във Вашингтон, отбелязва Асошиейтед прес.

Приемането на първия въпрос именно от репортера на сайта Джим Стинсън привлече внимание, защото преди Тръмп традиционно пресконференциите в американското президентство се откриваха с въпроси на големите медии.

Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?